Delta de l’Ebre

El Delta de l’Ebre es troba situat al sud de la província de Tarragona. El riu Ebre, gràcies al seu gran cabal, és el responsable de la seva extensió actual de 7.736 hectàrees al voltant de la seva desembocadura.

És tan extens que no te l’acabaràs en un sol dia. Per això començo parlant del que podem trobar o fer a la meitat més al sud, que jo vaig redescobrir durant el instagram trip # catalunyaexperience, convidat per l’Agència Catalana de Turisme.

Podem començar el dia per exemple a Sant Carles de la Ràpita, des d’on gaudirem de les vistes a tota la Badia dels Alfacs i la punta de la Banya.

fototurista-juanjofuster fototurista-juanjofuster fototurista-juanjofuster

Si té ganes de menjar ostres i beure cava al mar, per uns 25 euros per cap pots prendre el vaixell que et portarà a un dels vivers de musclos i ostres que podrem trobar a la badia. És espectacular el lloc, sembla que estiguis en un país exòtic, les fileres de muscleres impressionen. En total el viatge, menjar i escoltar les explicacions de l’amo del viver, dura unes dues hores aproximadament.

fototurista-juanjofuster fototurista-juanjofuster
fototurista-juanjofuster fototurista-juanjofuster

Després pots anar direcció a Poble Nou, veuràs multitud de camps d’arròs, arribaràs a l’Encanyissada (ja al terme municipal d’Amposta), la llacuna més gran que hi ha al Delta, on viuen multitud d’espècies animals. Per menjar tens a prop Restaurant l’Estany-Casa de Fusta, jo ja he estat dues vegades i tenen un ventall de plats molt variats, remarcant, com és evident per la zona on ens trobem, la cuina d’arròs.

En acabar de dinar, pots perxar amb les barquetes per l’estany. És una experiència divertida, sobretot al principi per dominar la perxa, un pal llarg que hem de clavar al terra del fons per poder avançar pels canals envoltats de canyissos.

fototurista-juanjofuster fototurista-juanjofuster
fototurista-juanjofuster fototurista-juanjofuster

Arribem a la zona de la tancada, on cada dia a instagram veig moltes imatges, sempre diferents i sorprenents. Principi de la Platja del Trabucador. On són espectaculars els reflexos en les seves tranquil·les aigües, ells jocs d’ombres que creen els porxos de fusta o el moll que entra dins de la badia. En aquesta zona es practiquen molt esports com el surf i el kitesurf.

Si després seguim fins al final, a l’esquerra tenim la platja dels eucaliptus i la dreta la platja del Trabucador, on només els mesos d’estiu s’obre la tanca per recórrer 5 km de la barrera natural de sorra 100m d’ample que arriba a la península de la Banya. Un tram de platja totalment salvatge oberta al Mediterrani per una banda, per l’altre a zones protegides i en les salines que hi ha abans de la zona protegida de la punta de la banya on trobarem una altra tanca on està prohibit accedir a la zona protegida de la Banya, aquí és on hi havia l’antic far que ara podem trobar a Tarragona ciutat.

fototurista-juanjofuster fototurista-juanjofuster fototurista-juanjofuster

Si no us dóna temps a veure tot, no et preocupis, segur tornaràs, perquè no us cansareu de fer fotos mai ?

@JuanjoFuster

• Instagram > @juanjofuster
Nature & Photo Blogger from Catalonia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.