tutorial-fotografia-amanecer-atardecer-juanjofuster

Consells per fotografiar i editar una albada o un vespre

Ara us detallaré algunes claus que a mi em serveixen per fer una bona posta de sol amb el meu mòbil:

  1. El més important és saber a quina hora surt o es pon el sol. Hi ha alguns programes que t’ho diuen però si no tens a mà, la solució més ràpida és posar en el navegador de google pe: “hora capvespre Tarragona” i et mostrarà el moment quan es pon el sol.
  2. Si estem en un lloc que coneixem, potser ja sabem per on surt o marxa el sol, però si no, hi ha webs on el podrem consultar, mostrant-nos en un mapa la trajectòria del sol per aquell dia. El més utilitzat és photoephemeris.com que també té app per a dispositius mòbils. D’aquesta manera podrem saber si una muntanya ens molestarà o qualsevol altre obstacle. 
  3. Recomano arribar almenys mitja hora abans de la sortida del sol, perquè així veurem si hi ha núvols, que en diferents fases abans de la sortida, aniran canviant de color. És quan traurem les tonalitats més interessants (sempre que no estigui molt tapada la línia de l’horitzó) amb la seguretat que les fotos no ens sortiran cremades.
  4. A l’inrevés passa amb les postes de sol, no et vagis a casa un cop s’amaga, perquè és quan pot començar l’espectacle, que pot durar perfectament 30 minuts llargs.
  5. Si ets dels que t’agrada que es vegi el sol a les teves imatges. Et trobaràs el problema que et quedi la foto cremada (sobreexposada) hi ha diferents maneres de mitigar aquest efecte. Abans de disparar amb el teu mòbil toca amb el dit la pantalla sobre del sol, d’aquesta manera s’ajusta el balanç de blancs a aquella exposició de llum (no tots els mòbils tenen balanç de blancs tàctil), després sempre estarem a temps de guanyar un mica de llum a les parts fosques amb alguna app amb Snapseed. Si toques sense deixar anar, bloquejaràs aquella exposició de llum per a totes les imatges que facis després.
  6. Altres recursos per interactuar amb el paisatge podria ser posar objectes o persones a contrallum. Jugar amb aigua o reflexos, les possibilitats són infinites. El més important gaudir del moment i passar-ho bé: -)
  7. Finalment els Sunsets, si són bonics no cal posar-los cap filtre, intenta guanyar llum com he dit abans, a les zones fosques, evitar contrastos i saturacions de color, que poden cridar molt l’atenció a un primer cop d’ull, però després t’adones compte que has perdut en detalls. Si et queden els núvols al voltant del sol color groc canari pots dessaturar una mica la zona amb l’eina de “selective adjust” de Snapseed i quedarà més natural. 

Hi ha molta gent que renega dels Sunsets i desmereixen qualsevol imatge referent al tema, consideren que és un recurs fàcil, jo crec que els recurs fàcil és menysprear als altres.

Espero us hagi agradat aquest primer tutorial : -)

@JuanjoFuster

• Instagram > @juanjofuster
Nature & Photo Blogger from Catalonia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.