terres-ebre-instagram-juanjofuster-fototurista

Quatre dies a la zona de Terres de l’Ebre

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Terres de l’Ebre, gràcies a Jonatan Rius (@pinapli) i Rubèn Hierro (@rhesc) va convidar uns quants usuaris actius de diferents xarxes socials a conèixer la zona de primera mà, tres dies d’allò més intensos, on hem gaudit de l’entorn, la gastronomia i la tradició.

El grup estava format per @dete_71, @kainxs, @timbrado, @futurobloguero, @julianmarinov, @elpachinko, @guiasviajar, @schutss, @alice_1000, @tonipascualcuenca i estàvem completament atesos en tot moment per l’organització @pinapli, @rhesc, @carlosllm9, @afolch i @ultraheroi

Dijous a la nit vam arribar al Camping Ametlla on ens van tractar com a reis en el sopar i vam dormir en bungalows.

Al dia següent, uns pocs ens vam llevar aviat per veure sortir el sol des de les precioses cales properes. Un paratge rocós amb unes vistes precioses.Arribem a l’Ametlla de Mar, on ens van rebre representants de la seva oficina de turisme, vam esmorzar, i tot seguit ens van fer una ruta guiada per la població, admirant el seu port, els seus carrers del barri marítim i part del camí de ronda que recorre algunes de les seves cales i platges.

Com el mar no estava per navegar i poder anar a nedar amb les tonyines vermelles, ens vam dirigir al catamarà de Tuna Tour del Grup Balfegó  on ens van explicar el seu sistema de pesca sostenible, la pesca per encerclament, que permet capturar els millors exemplars quan són adults, i al mateix temps seguir permetent la reproducció assegurant la perpetuïtat de l’espècie. En acabar vam poder tastar tataki de tonyina vermella que estava deliciós.

A la tarda vam anar al Perelló i vam visitar les instal·lacions de Mel Múria on ens van contar la història de l’empresa, la vida de les abelles i la seva estructura jeràrquica i com obtenen els diferents productes que comercialitzen. Per finalitzar la visita, ens vam posar uns vestits de protecció i vam visitar alguns dels seus ruscs, va ser una experiència molt amena i divertida.

Al vespre vam arribar a Xerta, on uns vam ser allotjats a l’hotel de 3 * Casa Ceremines  un edifici del segle XVI preciós i cuidat al detall, amb habitacions molt grans de sostres alts, preciós, i altres a l’hotel de 5 * Villa Retiro , amb una zona enjardinada espectacular i habitacions de decoració rústica elegant, i un restaurant amb una estrella Michelinon vam sopar tots després.

Al restaurant antigament conegut com Torreó de l’Indià, el xef Fran López, ens va sorprendre amb un menú de maridatge especial per a l’ocasió, una combinació entre el seu menú degustació i menú homenatge.Vam ser atesos en tot moment pel maitre i sommelier Javier Campo, explicant en cada moment l’elecció de cada vi segons el plat. Va ser una experiència meravellosa per a tots els sentits difícil d’oblidar 😉

El dissabte va néixer gris, però tots amb la il·lusió del nostre proper destí Horta de Sant Joan, poble que va descobrir Picasso, i segons ens van explicar en el Centre que porta el seu nom, va ser el bressol del cubisme, en ell vam poder veure, obres i esbossos anteriors a les obres que tothom recorda. Vam recórrer els seus carrers preciosos, cases de pedra on semblava haver-se detingut el temps de lo ben cuidades que estan.

Vam agafar unes bicicletes de MontSport i vam fer el trajecte de la via verda entre Horta i Pinell de Brai(uns 20km). Una pista que recorre l’antiga via de tren, passant per ponts, túnels i un paisatge preciós. A meitat de camí ens vam aturar per admirar el Santuari de la Fontcalda  conjunt natural rocós, conegut per les seves aigües termalsque ens va deixar impressionats.

Ja a Pinell de Brai, vam anar a visitar la Catedral del Vi, un antic celler coperativista que ara pertany a Pagos de Híbera  Una construcció modernistarealitzada en 1922 per un deixeble de GaudíCèsar Martinell. Ens van fer una visita guiada pel seu magnífic interior, per acabar tastant algun dels seus vins i després menjant en el seu espaiós restaurant.

Després de dinar ens vam traslladar a Miravet  on ens van fer una visita guida per l’interior del seu castell templer, una fortificació que corona el poble, que va ser arrabassada en els seus orígens als monjos almoràvits pel Comte Berenguer IV i els monjos templers. I després aquests la van reforçar.Un lloc amb unes vistes magnífiques al recorregut del riu Ebre passant per aquesta població.

A mitja tarda vam arribar a Tortosa per conèixer la seva catedral gòtica, un meravellós edifici reflex de totes les cultures que han passat per la ciutat, des de roma fins a la seva façana barroca.Destacables són la seva exposició permanent, el claustre, els soterranis amb el lapidari i els diferents objectes, retaules i figures que podem trobar d’iconografia cristiana.Després ens van portar a visitar els Reials Col·legis, un conjunt renaixentista de gran valor. Lloc important que formava a teòlegs vinguts d’arreu, converteix Tortosa en una de les ciutats més rellevants de Catalunya del s.XVI.

Diumenge seria el dia dels comiats, però no per això menys intens.Per començar vam anar a la Platja del Trabucador, un dels meus llocs preferits per fer capvespres que mai havia visitat pel matí.

Després vam anar a L’Estany,  restaurant molt conegut al Delta. On vam poder assistir a la XXV Festa de la  Sega d’arròs. Primer van arribar els carruatges tradicionals, després va començar la sega a la manera antiga, i finalment el cavall va realitzar la batuda per separar el gra de la palla.

Tot això acompanyat de jotes molt animades. Mentre vam estar actuaven una de les formacions de la Xaranga Suc d’Anguila amb “Guardet lo cantador i la seua rondalla” l’habilitat és la d’improvisar jotes cantades acompanyades per les variacions típiques de les rondalles.

Quina va ser la nostra sorpresa quan ens van anar dedicant un a un diferents jotes, que ens van fer molta il·lusió .

Abans d’anar-nos l’amo de l’Estany ens va obsequiar amb un aperitiu amb productes típics de la zona que a mi m’encanten com la torradeta d’anguila, les ortigues de mar, etc …

A mig dia arribem al port de Sant Carles de la Ràpita i prenem una embarcació que ens va portar a Musclarium,  una musclera a la badia dels Alfacs amb un restaurant on vam poder degustar magnífiques ostres i musclos al mig del mar, amb unes vistes impressionants.

Després de dinar al port de Sant Carles, ens vam anar acomiadant amb l’alegria d’haver viscut tres dies molt intensos però preciosos.Moltes a @pinapli i @rhesc per haver concebut aquest trip i haver-nos fet partícips d’ell i moltes gràcies @afolch de la Diputació de Tarragona Terres de l’Ebre per haver cregut en el projecte i dur-lo a terme.

@JuanjoFuster

• Instagram > @juanjofuster
Nature & Photo Blogger from Catalonia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.